AWOKADO OWOC, KTÓRY MÓGŁBY ZDEZAKTUALIZOWAĆ MASŁO I MIĘSO Tłumaczenie: Agata Zdrodowska-Zdrozdowska Artykuł pochodzi z www.rawfoods.com Jeśli kochasz tłuste, kremowe, treściwe jedzenie i chcesz unikać cholesterolu i toksyn zawartych w mięsie i nabiale, wprowadź na stałe do swej diety awokado! DAVID KLEIN [email protected] tekst [...]
http://www.atleta.pl/sfd/test-produkt%C3%B3w-big-zone1.png Witam serdecznie! Zapraszam do testu produktów firmy Big Zone, adres www: http://bigzone.pl/ , na zasadach wspólnej rywalizacji. Dział firmowy sponsora zestawu na forum, to dział firmy Atleta.pl - http://www.sfd.pl/ATLETA-f137.html . Atleta Łódź to wyłączny dystrybutor na Polskę firm Big [...]
Profilaktyka na cyklu i nie tylko. Serce Micro i macro elementy potrzebne twojemu sercu. Plus kilka rad jak zadbać o nawazniejszy organ ludzkiego organizmu(Serce) A - jak acetylosalicylowy Najpopularniejszym lekiem zawierającym kwas acetylosalicylowy jest aspiryna. Z badań wynika, że przyjmowana codzienne w niewielkiej dawce (np. 100 mg) [...]
Winorośl Znana już 5 tys. lat p.n.e. Uprawa winorośli rozprzestrzeniała się bardzo szybko i zagrażała innym uprawom, dlatego cesarz Dioklecjan wydał dekret zabraniający zakładania nowych winnic i nakazujący zniszczenie połowy istniejących. ZaletyŚwieże owoce zawierają sporo łatwo przyswajalnych glukozy i fruktozy, a także kwasy organiczne (winowy, [...]
Orzechy i suszone owoce powinniśmy mieć zawsze pod ręką. W przeciwieństwie do chipsów czy batoników są nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąską. Pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą dolegliwości żołądkowe. Zawierają błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Po bakalie mogą sięgać dzieci, nastolatki, kobiety w ciąży oraz [...]
Pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą dolegliwości żołądkowe. Zawierają błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Po bakalie mogą sięgać dzieci, nastolatki, kobiety w ciąży oraz osoby chcące zrzucić kilka kilogramów. Odchudzający się powinni jednak pamiętać, że codziennie wolno im zjeść porcję dostarczającą tylko 100 kcal. [...]
Rośliny przedłużają gatunek, wydając nasiona. Muszą zawierać to co najcenniejsze, by dać początek nowemu życiu w trudnych nawet warunkach klimatycznych. Składniki pokarmowe potrzebne do rozwoju roślin służą również nam. Wykorzystajmy zatem ich moc. Owies Nasze babcie karmiły nas owsianką, nie zdając sobie pewnie sprawy, że owies to jedna z [...]
Zielony groszek Plusy: To dobre źródło białka i węglowodanów niezbędnych do pracy mięśni. Groszek powinny więc jeść osoby aktywne. Minusy: Zawiera sporo puryn, z których powstaje kwas moczowy. To zaś sprzyja atakom dny moczanowej. Pomidory Plusy: Dostarczają sporo potasu, który reguluje ilość wody w organizmie i obniża ciśnienie krwi. Po [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dobra dieta? Posiłek pierwszy - 07.00 Zaraz po przebudzeniu 500 ml wody z cytryną. • 70g płatków owsianych (garść migdałów jako dodatek) • 200 ml mleka 0.5 proc. zawartości tłuszczu • 4 jaja cale gotowane (Najzdrowsze są gotowane.) • Banan/grejfrut lub jablko starte z łyżeczką cynamonu (Cynamon. Ta przyprawa bardzo przyspiesza metabolizm. Pół [...]
moze sie komus przyda :D Ananas: CENNE SKŁADNIKI Ma dużo witaminy C, potasu i wapnia, a także bromelię - enzym przyspieszający trawienie. Z tego powodu ekstrakt z ananasa jest wykorzystywany w produkcji naturalnych preparatów odchudzających. NIEZWYKŁE EFEKTY Usprawnia przemianę materii, reguluje trawienie (przyspiesza rozkład białek), a więc [...]
Opiszę tu bydle wyjątkowo trudne do wytępienia, a coraz powszechniej występujące wśród społeczeństw (szczególnie tych wysokouprzemysłowionych ). Szczególnie ważnym wydaje się rozpowszechnianie wiedzy o tym dość poważnym zagrożeniu, gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów [...]
Witam. Szukałem na ten temat, ale nic konkretnego nie znalazłem, więc postanowiłem zamieścić ten artykuł,(przypadku jeśli jednak już jest taki artykuł to proszę o jego usunięcie). Wiele osób odżywiając się tym XXI w. tym niezdrowym jedzeniem(fast food), ale i nie tylko takim, nawet dobrze odżywiające się osoby nie do końca wiedzą jak [...]
Układasz dietę i nie wiesz z czego możesz korzystać? Nie masz pojęcia czym zastąpić płatki owsiane, albo oliwę z oliwek? Jak urozmaicić dietę? Masz problem z doborem produktów ? Zerknij, może pomogę... WĘGLOWODANY Z jakich produktów warto korzystać, by zapełnić naszą pulę kalorii na wartościowe węglowodany? Oto kilka przykładów KASZE i PSEUDO [...]
Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy [...]
Sterydy przez większość ludzi są przedstawiane w bardzo niekorzystnym świetle, szkaluje się ludzi używających sterydów, umniejsza się osiągnięcia uzyskane z ich pomocą, a sterydziarzy stawia się niemal na równi z narkomanami. Z drugiej strony są też tacy ludzie, którzy sami od wielu lat używają sterydów, są z nich zadowoleni i bardzo je chwalą. [...]
Ryby - po które warto sięgać? Do tego, że ryby są wartościowe nikogo chyba nie trzeba przekonywać. Pytanie jakie ryby należy wybierać, by wpływały dobrze na nasz organizm i nasze zdrowie. Z racji tego, że wiele się teraz mówi o skażonych rybach, karmionych paszami, antybiotykami postanowiłam napisać kilka słów o tym, które ryby powinny znaleźć [...]
Jak zauwazyłem mało jest informacji o kapuście kiszonej i jej własciwościach zdrowotnych na forum dlatego pogrzebałem w necie i oto małe co nico na jej temat: Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii. Od [...]
wysokie spożycie białka prowadzi do większych strat wapnia, warzywa zawierają dużo wody, w konsekwencji zajmują dużo miejsca w przewodzie pokarmowym. Przy relatywnie niskiej zawartości białka nie są znaczącym źródłem aminokwasów, niska zawartość białka w diecie prowadzi do niedożywienia; stanu, które hamuje proces rozwoju organizmu, wzrostu [...]
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
Znalazłem to gdzieś w necie i tak sobie myśle, że jest to tak ciekawy artykuł. że warto go tu zamieścić. wykład dr Ron Rosendale Insulina i jej wpływ na metabolizm Przyjrzyjmy się przypadkom kilku osób, ludzi, których widziałem. Zacznijmy od pacjenta A, który przyszedł do mnie pewnego popołudnia i powiedział, ze właśnie wypisał się z szpitala na [...]